Veel gestelde vragen2019-03-20T12:46:50+00:00

Heb je hulp nodig? Wij hebben de veelgestelde vragen voor je op een rijtje gezet.

Heb je een contract voor onbepaalde tijd? Dan kun je op elk moment kosteloos overstappen. Gemiddeld duurt een overstap 2 tot 6 weken. Afhankelijk van de reactiesnelheid van je nieuwe energieleverancier en de opzegging van je oude energiecontract.

Als je huidige energiecontract binnen 2 maanden afloopt, wacht de nieuwe energieleverancier met het overnemen tot je huidige contract afgelopen is. Loopt je contract niet binnen 2 maanden af? Houd dan rekening met de overnametermijn van je nieuwe energieleverancier. Wil je weten wat de overnametermijn is die de nieuwe leverancier hanteert? Klik op “Meer informatie” bij jouw gewenste energiedeal. Bij het tabblad “Over de leverancier” staat precies hoe lang de nieuwe leverancier wil wachten met het starten van je nieuwe contract.  Als je ervoor kiest je vaste contract vroegtijdig te verbreken, dan kan je oude leverancier daar een opzegvergoeding voor vragen.

Overstappen via Energieprijzen Vergelijken is zo geregeld. Een aanvraag indienen kan in slechts 3 stappen:

  1. Vul je energieverbruik, metertype en postcode in. Klik vervolgens op ‘Check je voordeel’. Weet je je exacte energieverbruik niet? Kijk dan op de laatste jaarafrekeing van je huidige energieleverancier. Of vul in met hoeveel mensen je woont, dan maken wij voor jou een schatting.

  2. Vergelijk energieleveranciers en kies het energiecontract dat bij jou past. Klik op ‘Aanvragen’.

  3. Typ je gegevens in het aanvraagformulier en klik op ‘Bevestig je aanvraag’.

Je ontvangt van ons binnen enkele minuten een bevestiging per mail. Vervolgens sturen wij je aanvraag door naar je nieuwe leverancier. Je huidige energiecontract wordt opgezegd door je nieuwe leverancier. Binnen 2 weken ontvang je van je nieuwe energieleverancier een bevestigingsbrief.

Als je via onze website overstapt, zegt je nieuwe energieleverancier je oude energiecontract voor je op. Dit hoef je dan dus niet zelf te doen. Ga je verhuizen? Dan moet je wél zelf je energiecontract op je oude adres opzeggen.

Hoe lang een overstap duurt, is afhankelijk van je huidige energiecontract. Als je een contract hebt voor onbepaalde tijd, duurt dit gemiddeld 2 tot 6 weken. Heb je een contract voor bepaalde tijd dat binnen twee maanden afloopt? Dan kun je al wel vast een nieuw contract aanvragen. De nieuwe energieleverancier wacht dan met het overnemen van je contract tot de einddatum van je huidige contract. Als het nog langer dan 2 maanden duurt voordat je contract afloopt, moet je rekening houden met de overnametermijn. Deze kun je in onze vergelijker vinden onder meer informatie over de energieleverancier.

Als je bent overgestapt via onze website, krijg je binnen 2 weken een bevestigingsbrief van je nieuwe energieleverancier. Na ontvangst van deze brief heb je 14 kalenderdagen bedenktijd. Je kunt je overstap in die periode kosteloos en zonder opgaaf van reden annuleren. Wil je je aanvraag annuleren? Neem dan contact op met je nieuwe leverancier.

Loopt je contract binnen twee maanden af? Dan krijg je geen boete als je overstapt. De nieuwe energieleverancier neemt je contract dan pas over als je huidige contract is afgelopen. Als je contract pas na twee maanden afloopt, kun je wel een boete krijgen als je overstapt. Meer informatie hierover? Als je energieleveranciers vergelijkt kun je de overnametermijn bekijken onder ‘meer informatie’.

Het maandelijkse voorschot wordt bepaald op basis van je adres en je energieverbruik in het verleden. Als je net bent verhuisd, gaat de energieleverancier uit van het energieverbruik van de vorige bewoners. Deze gegevens vraagt de energieleverancier op bij de netbeheerder.

Als je verhuist naar een nieuwbouwwoning, is het voor de energieleverancier natuurlijk niet mogelijk om te kijken naar het energieverbruik van vorige bewoners. In dat geval wordt uitgegaan van onder andere de ligging van de woning, de grootte van de woning en de mate van isolatie. Verandert je energieverbruik? Bijvoorbeeld door energiebesparende maatregelen. Dan zie je dat pas na minimaal een jaar terug in je historisch verbruik. Die verandering wordt dus pas meegenomen bij het vaststellen van een nieuw maandelijks voorschot.

Na afloop van een vast energiecontract, verandert deze automatisch in een energiecontract voor onbepaalde tijd. Dit contract kun je op elk moment opzeggen, met maximaal een maand opzegtermijn. Een contract voor onbepaalde tijd is vaak wel duurder. Daarom is het verstandig om 2 maanden voor afloop van je vaste contract over te stappen. Je kunt dan gebruikmaken van welkomstpremies en speciale actietarieven.

Vul bij je gas- en elektriciteitsverbruik altijd je brutoverbruik per jaar in. Dit is het verbruik dat je afneemt bij de energieleverancier, zonder verrekening van de teruglevering van zonnepanelen. Vervolgens selecteer je ‘Ik heb zonnepanelen’. Hier kun je invullen hoeveel kWh stroom je daarmee opwekt. Weet je dat niet? Vul dan in hoeveel zonnepanelen je hebt, dan maken wij de schatting voor je.

Je ontvangt gewoonlijk binnen 2 weken een bevestigingsbrief van je nieuwe energieleveranciers. Let wel op: sommige energieleveranciers sturen geen brief, maar een mail. Heb je na 2 weken nog geen brief of mail ontvangen? Neem dan contact op met je nieuwe leverancier. Het kan zijn dat de bevestiging in de ongewenste e-mail terecht is gekomen. Is er bij de energieleverancier geen aanvraag bekend? Neem dan contact met ons op. Dan zoeken wij samen met je nieuwe energieleverancier uit wat er is misgegaan.